Å/K IBS – Oxie IF 12 – 6

12 – 6 (1-0, 4-2, 7-4)

Första matchen för säsongen och killarna var taggade till tusen.

Period 1
Premiärmatchen börjar i ett rasande tempo och vi kör runt på alla tre kedjorna. Vi har ett par riktigt bra skott från vår vänsterkant från Fabbe och Simon, men målvakten är omutbar idag och han räddar skotten. Vi har några riktigt bra anfall och spelkombinationer men vi lyckas inte få in bollen i mål. Vi får även se när Fabbe gör en snurr fint och spelar fram bollen till Niko. Men inte denna gång heller vill bollen in i mål. Max kommer ångande mot mål helt själv, men skjuter bollen i magen på målvakten. 16:03 in i första perioden så kommer det förlösande målet. Det är Benjamin som först tar skott, som målvakten tar men släpper retur. Returen tar han själv hand om och sätter i mål. Passningen kom från Simons klubba. Vi går till paus vila med 1-0.
Period 2

Tempot fortsätter vara högt och vi etablerar bra tryck hos motståndarna och 2-0 kommer redan efter 00:33 in i perioden. Det är Martin som elegant förflyttat sig upp från backplats och kommer på högerkanten. Victor har sett detta och spelar snyggt fram till Martin som skjuter bollen i mål. Oskar får göra några svettiga räddningar mellan varven och man ser att han är taggad idag. 2:03 är det dags igen. Oliver fyller på från backplats går över mittlinjen och hittar in till Benjamin som står i slottet och drar på ett skott. Skottet kan inte målvakten ta och vi har 3-0. Efter detta mål slappnar vi av lite och redan efter 40 sekunder så har Oxie gjort 3-1. 5:48 råkar vi ut för en utvisning, det är Max som åker ut för otillåten trängning. Vi reder ut denna utvisning utan problem. Oskar får här också visa att han är i bra form när Oxie spelaren kommer fri mot honom. Han låter spelaren göra första draget sen plockar Oskar bollen. 11:08 så tar Oskar bollen och skall göra ett snabbt utkast till vår forward. Men Oxie spelaren är med på noterna och lyckas ta bollen. Inte nog med detta han är så oförskämd att han drar på ett skott som går in i mål och de har 3-2. Vi peppar Oskar och vi hänger inte med huvuden. Nu måste vi börja jobba igen. Rasmus gör en kanon brytning på egen planhalva och spelar snyggt upp bollen till Fidde på kanten. Pierre skriker för glatta livet att han är fri. Fidde gör en snygg genomskärare till Pierre som tar med sig bollen mot mål och zorrar in bollen. Det var ett viktigt mål i matchen och vi kände att nu har vi övertaget igen 4-2. Oxie kommer åter i ett anfall som Oskar plockar och när han skall göra utkasten till forwarden så tvekar han. Han lägger den istället till Martin som snabbt spelar upp på vänsterkanten till Fabbe, som i sin tur drar på ett direkt skott som sitter snyggt under ribban. Vi går till pausvila med 5-2.

Period 3

Vi börjar med att sätta hög press på motståndarna och detta får vi resultat på direkt. Oliver drar på ett skott från backplats som målvakten räddar och släpper retur på. Max som står vi målvakten snappar upp bollen och retfullt enkelt lägger bollen i mål 6-2. Vi behåller trycket och i ett anfall så har både Niko och Fabbe var sitt ribbskott. Men det dröjer till ca 5 minuter in i sista perioden innan vi får mål igen. Lasse tar bollen från egen planhalva och transporterar upp bollen fintar skott, men vänder hemåt igen och spelar snyggt fram till Fidde som får avlossa kanonen och vi har 7­-2. 6:02 så får vi sen en fin nertagning av vår debutant Adam Hultberg. Han tar ner bollen efter en höjdboll från motståndarna på bröstet och tunnlar sig själv och spelar enkelt fram bollen till sin back kollega. Oxie spelarna kliar sig nog i huvudet fortfarande. Kul att se en -98:a agera på detta sätt. 8-2 kommer efter en snygg rundtur av Niko, som sätter full fart och vrider och vänder ut och in på motståndarna. Han avslutar med att sätta bollen snyggt i nättaket. Oxie är inte ofarliga och Oskar får göra den ena kanon räddningen efter den andra. 7:50 testar Dennis målvakten med ett skott, men målvakten är med på noterna. 8-3 kommer efter 11:10. 14:07 så åker Oxie på en utvisning för hårt spel. Vi tar tag i Power play direkt och bollen spelas runt bra och efter 40 sekunder så har vi gjort mål. Målet görs av Fidde som står fri i slottet och Lasse ser detta och levererar bollen. Fidde gör inget misstag utan vispar in bollen i mål 9-3. 4 sekunder senare så är det dags igen Fabbe gör mål efter pass från Niko 10-3. Killarna stannar kvar på banan och vi får se en läckerhet som vi har sett nu i några matcher. Fabbe gör sin snurr fint och publiken jublar, backen står nog kvar ännu och undrar vad som hände?? Dock blev det inte mål denna gång. Men det skulle komma fler mål redan i bytet efter så smäller det. Det är listige Rikard som rundar en kille och spelar bollen till en fristående Max. Max gör inget misstag utan parkerar bollen i mål 11-3. Därefter blir vi lite stillastående och släpper till två billiga mål 11-4 och 11-5. 12-5 kommer från klapp, klapp spel mellan Fabbe och Victor. Det är Fabbe som till slut hänger in bollen. Helt underbart att se hur innebandy kan spelas när man gör det lätt för varandra. Oxie lyckas att göra ett mål till i slutet och matchen slutar 12-6.