fredag 19 oktober 2012

Fölust mot Klagshamn i en tät match

IFK Klagshamn – ÅKIBS 7-5(1-1,2-2,4-2)
Idag så bar det av till södra Skåne för att möta Klagshamn. Med oss i bagaget har vi ett väldigt ungt och hungrigt lag. Vi har tre 15åriga debutanter, Viktor Fredriktsson, Daniel Hallberg och Markus Jinnemo.

Första perioden drar igång i ett bra tempo och vi har ett par chanser direkt. Dennis har ett bra skott och även Viktor. Vi har flera chanser men det är Klagshamn som tar ledningen efter ett skott från mitten som vår via Dennis klubba och ändrar riktning och ställer Erik i kassen så vi har 1-0 vid 7:20. Det är inget som vi hänger läpp för utan vi krigar vidare. Adam passar bollen till Hampus som tar med sig bollen från backplats och trollar upp hela Klagshamn på läktaren i sin framfart mot målet som går som ett stort S över hela planen. När han kommer in i slottet så tar han skott och bollen sitter till höger om målvakten intill stolpen och vi har kvitterat till 1-1 vid 11:07. Kort därefter har Dennis ett skott som går tätt utanför målvaktens högra stolpe.

Andra perioden börjar med att Danne tar ett skott på målet och Rasmus stänker returen mot mål men bollen vill inte in. Hampus kommer i sargduell och knäcker sin andra klubba för dagen. Den första gick av på uppvärmingen. Klagshamn har ett klockrent stolpskott och kort efter så har Dennis ett skott i stolpen och Mackan skjuter på returen men vi får inte in bollen. Klagshamnspelarna som har en snittålder på 28 spelar ganska hårt och våra killar står emot. Fidde får en skjuts upp i ribbstolarna så virket yr men utan åtgärd av domaren. En Klagshamns spelare tar skott från mitten och Erik får inte koll på bollen som studsar på värsta Salo sätt in retfullt i målet vid 14:29. Vid 17:32 så kommer 3-1 efter att vi klabbat till oss i muren vid ett frislag. Detta skulle kunna vara ett sänke för många men Rikard går in och vinner tekningen i mitten och spelar bollen till Max på kanten som spelar fram bollen till Rikard som rusar på målet som lyckas trixa in 3-2 reduceringen 6 sekunder senare. Under samma byte så får vi ett frislag och Vi ställer upp i en variant med Rikard vid bollen och Dennis till vänster och Oliver ca 3 meter bakom dem båda. Klagshamnsspelarna tror att Rikard ska peta till Dennis men Rikard slår bollen bakåt till Oliver som bombar in 3-3 genom en mur som blivit skingrad tillräckligt mycket för att målvakten ska bli skymd, tid 18:24.

Inför tredje perioden så känner vi att vi har bra koll på matchen och att vi tar ledningen med 3-4 redan efter 45 sekunder gör inte saken sämre. Det är Rasmus som får bollen på högerkanten och tittar upp och spelar in bollen till Danne i motten som vispar in bollen i kassen. Vid 3:34 så åker Oliver ut 2 min för otillåten trängning när en 40cm längre och 40kg tyngre Klagshamnsspelare förlorar en sargduell och går i backen hur nu detta är möjligt men visst domaren dömer. Vi reder ut det numerära underläget galant. Vid 7:49 så åker Oliver ut igen 2 min denna gång för slag. Denna gång orkar vi inte hela vägen i det numerära underläget utan vid 9:04 så sitter bollen i kassen efter att vi inte hinner med i boxen och vi har 4-4. 10:05 kommer 5-4 efter att vi missar att käka skottet vid en bågning in från kanten. Detta kändes lite bittert. Hampus kliver upp i anfallet och får en spelare som vräker omkull honom och precis när Hampus hamnar på golvet kommer ytterligare en Klagshamnsspelare och brassar in i Hampus så sargbitarna flyger. Det blir 2 min för hårt spel för båda spelarna, tid 13:23. Vi skickar in en PP formation för att trycka in en boll snabbt. Fidde har bollen på vänster kanten och spelar bollen till Max bakom kassen som spelar upp den till Rikard i mitten som stänker in 5-5 kvitteringen vid tiden 13:37(Elite!). Vi har nu ett flertal chanser att göra mål men bollrackaren vill inte in. Oliver blir pressad vid ett uppspel och när han slår bollen går den via motståndarens klubba på väg ut över sargen. Då tar bollen på motståndarens hand och in på planen igen och motståndaren blir helt fri och stänker in 6-5 vid 17:39. Domaren står så att han inte kan se att den tar handen och det känns väldigt trist med tanke på att det händer mitt framför vårt spelarbås och samtliga spelare på bänken ser vad som händer. Vid 17:59 så kommer 7-5 efter en markeringsmiss från vår sida på mitten så Klagshamn kan spela förbi oss och slå in bollen i mål. Vi lägger nu allt framåt och kämpar och sliter. Grabbarna gör ett enormt jobb. Vid 18:56 tar vi Time-Out för att göra en sista kraftansträngning att få in några bollar till. Vi plockar Erik och går in med 6 spelare men bollen studsar och hoppar och vi får inte till några riktigt vassa avslut och vi får se oss besegrade i denna match.

Det är kul att se hur de yngre spelarna helt respektlöst tar sig an uppgiften mot de större motståndarna. De äldre spelarna går in med rutin och stöttar och peppar lagkamraterna på ett bra sätt genom hela matchen. Vi spelar bra och vänder matchen 3 gånger upp till lika och leder även ett tag. Tyvärr så har vi inte marginalerna på vår sida och lite oflyt i vissa lägen. Stora delar av matchen så för vi spelet och spelar publikvänlig innebandy. På det stora hela så får vi vara nöjda med grabbarnas insatts i matchen och den kämparglöd som fanns genom hela matchen. Vi får nog säga att Klagshamn kom undan med andan i halsen.

Härligt jobbat!

Bonny & Mats.

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra kämpat killar. kul att vi har en bra blandning av spelare.

Synd att det inte gick hela vägen, men vi får ta nya tag.

Bra jobbat av ledarna också!

//Thomas

Skicka en kommentar