Taggat i båset

Vi håller tätt bakåt
Simon Ivarsson debuterade stabilt i U-Laget.
Arkivfoto(2011): Bonny Lindberg

Första perioden drar igång med fart och redan efter 40 sekunder så har vi tagit ledningen. Emil har bollen djupt i anfallet på högerkanten och spelar bak bollen till Dennis på backplats som kliver upp i banan och stänker in 0-1 med en riktig rökare. Hampus tunnlar elegant en av Hjärnarpsspelarna till allas förtjusning. Erik är med i kassen och får först göra en snabb räddning med högerhanden och kort efter så får han bollen i huvudet och har nog inte riktig koll när bollen dimper ner bakom målet. Vi har kontroll på spelet men får inte in bollen. Vid 14:50 så släpper det. Oliver knycker bollen i mitten och tar bollen med sig upp i slottet och stänker in 0-2 med ett snabbt handledsskott. 17:23 så är det dags Hampus show igen. Han börjar med att tunnla en forward och tar sedan med sig bollen upp i anfallet på vänsterkanten. Han drar listigt på sig två spelare och då spelar Hampus över bollen till en helt fri Fidde på högerkanten som vispar in 0-3 i tom kasse med ett snabbt direktskott. Målvakten hinner helt enkelt med i sidoförflyttningen. Vid 18:12 så åker Hjärnarp ut 2 min för fördröjande av spelet. Vi drar igång powerplay och tyvärr går vi bort oss och Hjärnarp får komma fri med målvakten. Dennis tvingas kapa motståndaren och det blir utvisning och straff. Hjärnarps spelaren går sakta på mål men Erik är listig och väntar ut honom. Det kommer ett skott som Erik enkelt kan ta hand om. Vi spelar nu 4 mot 4. Vid 19:40 så trycka Hampus in i sargen och Hjärnarp åker på 2 min för otillåten trängning så vi får spela 4 mot tre de sista 20 sekunderna dock utan att sätta dit bollen.

Andra perioden börjar vi med powerplay och vi gör det med stil för vi sätter 0-4 efter 47 sekunder. Fidde spelar ner bollen till Benjamin i högerhörnet. Benjamin kommer med fart upp i banan och bågar in mot slottet och stänker upp bollen stenhårt i X:et! Sicken rökare! Vid 1:24 så reducerar Hjärnarp till 1-4 med ett skott som sitter tätt vid vänsterstolpen där Erik inte hade tätat ordentligt. Ett par byten senare så svarar vi med att göra 1-5. Adam passar fram bollen till Oliver i mitten på högerkanten som får tre spelare på sig men tar sig genom dem och stänker upp bollen distinkt i nättaket, tid 3:51. Två byten senare knycker Simon bollen på mitten och drar på ett skott som går lågt för att sedan sitta till vänster om målvakten i kassen, tid 4:38. Vid 7:53 så åker Hjärnarp ut 2 min då de är sex spelare på banan. Vi lyckas in få in bollen i powerplayet. Vid 13:53 så är det dags igen. Adam spelar en läcker kross pass från högerkanten till Simon ute till vänster som vispar in 1-7 på ett direktskott. Vi är inte nöjda med det Max krigar bakom kassen och slår upp bollen från Foppa position till Oliver mitt framför kassen som trycker in 1-8 till vänster om målvakten vid 14:52.

Tredje perioden drar i gång och Erik har lämnat kassen för Simon Ivarsson som gör premiär i Utvecklingslaget. Perioden hinner bara bli 12 sekunder gammal när Benjamin vräks överända. Det blir 2 min för trängning för Hjärnarp. Det blir andra femman som får kliva in på planen och känna på powerplay. Vi rullar runt bollen inom laget och Adam spelar upp bollen på vänsterkanten till Simon som bågar in mot mitten och trycker till med ett skott som går lågt till vänster om målvakten till 1-9 tid 1:55. Vi tappar positionerna i anfallet och Hjärnarp får en kontring. Hampus jagar hårt men Hjärnarpsspelaren lyckas överlista unge Simon med ett skott. Hampus fullföljer sin motståndare hela vägen in i sargen och får i och med det 2 min i utvisningsbåset vid 3:02. Vi spelar stabilt i boxen och blir aldrig riktigt hotade. Max är het som glödande kol och skjuter, skjuter och skjuter och Simon och Oliver levererar macka efter macka men bollen vill bara inte in. Simon får göra ett par kvalificerade räddningar och visar att han är en riktigt duktig målvakt. 13:43 så åker Hjärnarp ut 2 min för slag men vi lyckas inte peta in bollen. Dagens sista mål kommer 17:25. I ett anfall spelar Max fram bollen till Oliver framför kassen. Oliver gör en läcker dubbeldragning mitt framför näsan på målvakten som blir helt borttrollad upp på läktaren och står där med en dubbelkorv med mos när Oliver lägger in bollen i tom bur, 2-10.

Vi gör en stabil match och har matchen från start till slut. Andra perioden är där vi drar ifrån och spelar ut. Vi tappar lite fokus i sista men får vara nöjda med dagens insatts. Samtliga spelare gör bra ifrån sig! Kul att se att Simon Ivarsson tar för sig bra i kassen i sin premiärmatch. Ännu ett målvaktslöfte from ÅKIBS! Vi lyfter lite extra på hatten till Fidde som sköter kaptensjobbet exemplariskt!